Biztonságos dolog a hagyományos és jól bevált tréning gyakorlatokat alkalmazni egy-egy vezetőképzésen vagy tréningen. De van-e bátorságod hagyni, hogy néhány fokot, vagy ha igazán bátor vagy, akkor akár 90-180 fokot fordítsunk a megszokott képzés módszertanán, és a hagyományos mellett az alternatív módszereket alkalmazva érjünk el akár nem várt mértékű eredményt?

Vagy ha nem vezetőképzés, hanem csapatépítés, szeretnéd, ha az a jó hangulaton túl mélyebb kapcsolódást is jelentene a kollégák számára? Azt gondoljuk, egy cég sikeressége nagyban függ a dolgozók megfelelő önértékelésétől, motivációjától és kiegyensúlyozott magánéletétől. Ebben rendhagyó módon nyújtunk segítséget. Mert nem a szokványos úton közelítünk ennek sikeréhez.

Azon belső erő felismerésében és erősítésében vagyunk partnerek, melyek az EMBERT és nem a munkaerőt helyezik előtérbe. Hisz boldog és kiegyensúlyozott emberek tudnak szívből elkötelezettek lenni, és teszik sikeressé vállalkozását.

Ehhez használjuk a vidámság, a meglepetések és a váratlan fordulatok, a testi, lelki és szellemi erőpróba eszközeit. Módszertanunk nem a félelem, hanem a bátorság elvén alapul. Hogy biztonságos keretek közt tapasztalhassa meg mindenki saját képességeit és a csapat erejét.

Ajánlatunkat 2-100 fős programokra kérheted. Minden esetben egyéni ajánlatot adunk, felmérve a program célját és a körülményeket, lehetőségeket. Nincs két egyforma igény, nincs két egyforma program.

S minden program végén, igény szerint egy konzultáció keretein belül adunk visszajelzést az egyének és a csapat működéséről.

Bár a hagyománykövető és biztonságra törekvő piac még tart az újdonságtól, akik már dolgoztak velünk, hosszú távú partnereink lettek. Ha Te is unod már, vagy egyszerűen nem váltak be a könyvszagú feladatsorok, akkor olvass tovább.

Élményalapú és gyakorlatorientált

Az életet nem lehet iskolapadból megtanulni. Az elcsépelt, csontig rágott, mesterséges helyzetgyakorlatok sem mutatják meg a valóságot. Épp ezért nem szokványos módon közelítjük meg a vezetőképzést. Képzéseinken és tréningjeinken alkalmazott feladatok látszólag egyszerűek, mégis a láthatatlant teszik láthatóvá. Nem várt mélységekig mutatják meg működési mechanizmusainkat, amelyből kiindulva jutunk el a napi munka eredményesebbé tételéhez.

Tudás és szemlélet

Az elméleti tudás akkor tud igazán hatékonyan beépülni, ha ahhoz megfelelő attitűd, szemlélet is társul. Akkor tudsz a megfelelő módon kommunikálni, tárgyalni, értékesíteni, prezentálni, vezetni, ha belülről motivált vagy és elkötelezett. De hogyan?

Ma, ebben a munkaerő hiánnyal és fluktuációval küzdő világban már nem lehet feltétlenül pénzzel és a friss kávé illatával motiválni a dolgozókat. Ennél többre van szükség: vállalatként elkötelezettnek lenni a dolgozóink iránt, és vezetőként a vállalat és a beosztottaink iránt. Ehhez azonban nem lehet módszereket és technikákat tanulni. Jelen kell lenni önmagunkban és a vállalatnál elfoglalt helyünkben, szerepünkben is. Akiket kizárólag az anyagi javak motiválnak, sosem lesznek valóban elkötelezettek. A titok nyitja másutt keresendő.

Néhány képzésünk, tréningünk ízelítőül:
- Válts nézőpontot!
- Kommunikáció - a kulcs
- Ügyfél- és panaszkezelés
- Motiváció és elköteleződés
- Tárgyalástechnika és prezentáció
- Együttműködő vezetés és csoportmunka
- Hatékonyság: delegálás és számonkérés
- Döntéselőkészítés, döntés és felelősségvállalás
- Kreativitás, innováció és változás
- Tudatalatti erőforrások feltérképezése és kiaknázása
- Stresszkezelés
- Célkitűzések, tervezés és ellenőrzés
- Brainstorming technikák
- Kreatív problémamegoldás
- Csapatépítés másképp


Bővebben a sikermanufaktura.hu oldalon tájékozódhatsz. 

A változáshoz Rád van szükség.

 

Díjak: ajánlatkérés egyedileg: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

S végül két visszajelzés a sok közül:

"Színtiszta gyakorlati emberként nagyon messziről érkeztem, egy céges rendezvényen találkoztam Évivel és a csapatának tagjaival. Elkirándultam a komfortzónámon kívülre és megértettem, hogy belül kell rendet rakni, mielőtt kívül rend lesz. Ha az ember megérti mire képes és mire nem, mit kellene tenni és mit nem, már elindult azon az úton, hogy jobban beilleszkedjen, elfogadjon és elfogadják, és elkezdjen ömleni felé a siker magán és karrier utakon is. Köszönöm az eddigi segítséget és előre a továbbiakat is." (K.Péter)

"Amikor azt kértük, legyen a csapatépítőnk valami szokatlan, úgy fogalmaztunk: lepjetek meg! Nos, ez messzemenően sikerült is. Ilyen csapatépítőnk még sosem volt. A kollégák először nem tudták hová tenni a szokatlan élményt, amivel találkoztak. De most, még több, mint fél év távlatában is előkerülnek az élmények, tovább dolgoznak bennünk a történtek. Nehéz megfogalmazni, mit is adtok. Olyan, mint a hullámvasút. Aki még nem ült rajta, annak csak annyit tudunk elmondani, hogy fel-le megy, hullámzik, és van, aki élvezi, van, aki sikítva próbálja túlélni. A végén mindenki mosolyogva száll ki, és egy életre megmarad az emlékezetében. A Ti programotok is hasonló, bár félni nem kell tőle, és belehalni sem lehet. S igazából elmesélni sem. Ki kell próbálni. Köszönjük az élményt, folytatjuk!" (T. László)